Dokter Devroey aangeslagen door laatste coronacijfers voor ons land: “Afschuwelijk. Als we zo voortdoen moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Radio 2/VRT
De laatste cijfers over het coronavirus in ons land zijn niet goed. In de voorbije 24 uur zijn 325 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld in België en werden er 1.684 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dokter Devroey reageerde in ‘De Madammen’ op Radio 2 bijzonder aangeslagen.

"Ik word echt verdrietig van de nieuwe cijfers. Het is afschuwelijk", zegt dokter Devroey tegen Anja Daems. "Het aantal nieuwe gevallen is nog nooit zo hoog geweest denk ik, maar er zijn ook een enorm hoog aantal overlijdens. Het aantal overlijdens kunnen we op zich ergens plaatsen, dat zijn mensen die 2 weken geleden ziek zijn geworden, toen er die grote piek was. Dat zijn mensen die sindsdien op intensieve zorgen lagen of mensen in de woonzorgcentra, waar de situatie ook heel precair is. We staan op dit moment echt machteloos quasi overlijdens."

"Maar wat betreft de nieuwe besmettingen, daarvoor moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen” gaat hij verder. “Anders moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven, als we zo voortdoen. Als ik zie hoe sommige mensen bezig zijn, die toch nog in groepjes aan de winkel praten, die elkaar gewoon nog kruisen in winkels, of mensen die toch nog gezellig buiten praten. Ik heb afschuwelijke beelden gezien in Antwerpen, waar er gewoon nog feestjes worden gehouden. Ik vind dat de politie echt véél harder moet ingrijpen en die mensen op hun verantwoordelijkheid moet wijzen.” De dokter benadrukt daarom nog maar eens: “Iedereen moet gewoon in zijn kot blijven!"