Het rommelt bij Queen Elizabeth: ‘Werknemers in opstand en onverwachts vertrek’

door: COS

Queen Elizabeth zal geen kerstbubbel samenstellen tijdens de feestdagen. Ze zal Kerstmis enkel met echtgenoot prins Philip vieren.

Toch ontstond er eerst tumult bij de werknemers van de Queen door haar kersplannen. Al 33 jaar spendeert de Queen de feestdagen in Sandringham. Ze zou er dit jaar opnieuw kerst vieren.

Dat zou betekenen dat de werknemers van het landgoed vier weken lang in isolatie zouden moeten gaan en hun familie niet mochten zien. Zowat alle personeel kwam daardoor in opstand. Queen Elisabeth zou volgens Express “furieus” geweest zijn.

Enkele dagen na de opstand besliste Patricia Earl, na 32 jaar trouwe dienst voor koningin Elisabeth, plotseling te vertrekken. Dat meldt The Sun. Ze zou gegeneerd geweest zijn door de actie van haar collega’s.

Minnelijk vertrek

Het is echter niet duidelijk of de opstand iets te maken heeft met het vertrek van Patricia. Ze wilde geen commentaar geven. “Het was een minnelijk vertrek”, wilde een woordvoerder van Buckingham Palace wel kwijt.

De Queen en prins Philip hebben ondertussen beslist de feestdagen in Berkshire door te brengen. En hoewel ze een kersbubbel van drie gezinnen mogen samenstellen, spenderen ze de feestdagen dus alleen.