Prins Harry en Meghan Markle zorgen voor ophef: "Zeer gevoelige zaak"

door: BCM
prins Harry en Meghan Markle
Afbeelding bron: Photonews

Van donderdag 2 juni tot en met zondag 5 juni viert de stad Londen het platina regeringsjubileum van de Queen. Ook aanwezig op het feest: prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle.

Queen Elizabeth zit exact 70 jaar lang op de Engelse troon en dat moet gevierd worden. De hele koninklijke familie zakt af naar Londen om de festiviteiten bij te wonen.

Prins Harry en Meghan Markle zijn dus ook aanwezig. "Gisteren waren ze niet welkom tijdens de beroemde balkonscène, vandaag waren ze wel aanwezig tijdens de dankdienst in St Paul’s Cathedral", horen we tijdens 'VTM Nieuws'.

“De hertog en hertogin worden redelijk goed onthaald, al zitten de Britten wel nog met gemengde gevoelens”, klinkt het bij VTM-journaliste Eva Peeters. “Ze hadden beloofd om zich discreet op te stellen, en de meeste Britten vinden dat maar goed ook."

"Ze zeggen dat Harry en Meghan er zelf voor gekozen hebben om een stap terug te zetten, dus moeten ze nu ook de show niet komen stelen. Dat ligt nog altijd zeer gevoelig bij de Britten.”