Vernietigende commentaren op lezing van prins Harry: "Hij snapt het niet"

door: LHX
Prins Harry
Afbeelding bron: Photonews

De Britse prins Harry heeft via een Zoomgesprek een online lezing gegeven over mentale gezondheid. Hij wil onder andere bedrijven aansporen om hun werknemers voldoende tijd te geven voor zichzelf.

"Je kan niet verwachten dat je personeel tijd neemt om aan zichzelf te werken, als je hen niet de tijd geeft om dat te doen", zegt prins Harry onder andere in zijn lezing. Het belang van die tijd realiseerde hij zich tijdens zijn burn-out. 

"Je moet de tijd maken om aan jezelf te werken en om aan introspectie te doen", raadt hij de kijkers aan. "Ik weet dat veel mensen zullen denken dat ze daar de tijd niet voor hebben, maar je moet er echt tijd voor maken."

Hoewel hij het waarschijnlijk goed bedoelt, hebben heel wat mensen moeite met zijn goede raad. "Geen diploma, geen professionele opleiding, maar toch wordt hij gepresenteerd als een soort expert", klinkt het kritisch op Twitter.

"Het is erg moeilijk voor mij om hem serieus te nemen of door hem geïnspireerd te worden, terwijl zijn acties jegens zijn familie zo'n gebrek aan empathie en medeleven vertonen", klinkt het bij iemand anders. "Hij snapt het niet. Hij is een hypocriet en een verschrikkelijk voorbeeld van hoe je anderen moet behandelen, vooral je familie. Hij is ook de laatste persoon die advies zou moeten geven over 'werk' en geestelijke gezondheid."