Albert Heijn is dit gedrag van klanten kotsbeu en grijpt drastisch in

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: MRO

Bij Albert Heijn hebben ze een drastisch besluit genomen. Dat heeft te maken met de verbale en soms zelfs fysieke agressie die het winkelpersoneel moet ondergaan.

Steeds vaker wordt het personeel in de supermarkten van Albert Heijn het slachtoffer van klanten die zich agressief gedragen. Ze schelden, spuwen of durven zelfs te slaan.

In Nederland heeft Albert Heijn daarom besloten om de naamplaatjes die de personeelsleden dragen te verwijderen. In de plaats zullen ze een badge met de tekst 'Wij zijn team Albert Heijn' dragen. Een andere maatregel is dat klanten niet meer mogen filmen in de AH-winkels.

Verruwing in de omgang

Bij Albert Heijn België wordt de situatie opgevolgd, maar verandert er voorlopig niets. "Ook bij ons zien we een verruwing in de omgang met ons personeel", vertelde woordvoerder Ann Maes aan Gondola.

"Uit gesprekken met medewerkers blijkt dat het er soms minder vriendelijk aan toe gaat. Wij staan daar niet alleen in: het is een fenomeen dat zich in de hele samenleving voordoet. Wij trainen onze medewerkers ook om daar goed mee om te gaan."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp