Bart De Wever heeft belangrijk nieuws over shoppen en koopzondagen

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft beslist dat ook de handelaars in de districten hun winkel op zondag mogen openen tot eind dit jaar.

"Om klanten de mogelijkheid te bieden hun aankopen beter te spreiden, zullen alle zondagen in december winkelzondag zijn, in de stad én in de districten. Indien het bovenlokaal wetgevend kader dit toelaat, geldt dit ook op zondag 10 januari, op voorwaarde dat de solden effectief doorgaan vanaf 4 januari", klinkt het.

"De mogelijkheid van zondagsopeningen zorgt voor een betere spreiding. We blijven echter nauwgezet de drukte opvolgen, zowel op het terrein als met digitale monitoringsystemen, en zijn goed voorbereid om indien nodig gepaste maatregelen te treffen. Onthaalmedewerkers, de lokale politie en stedelijke toezichtsdiensten doen er in samenwerking met de handelaars alles aan om het winkelen in goede banen te leiden", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Mondmasker

Het stadsbestuur roept de mensen op om het veilig te houden; door anderhalve meter afstand te houden, door een mondmasker te dragen, door wachtrijen te respecteren, door niet langer dan een half uur in een winkel te blijven en door alleen te gaan winkelen.