Boodschappen doen over de grens? In twee landen betaal je minder, in eentje meer

door: STS
Winkelkar - boodschappen - supermarkt
Afbeelding bron: Photonews

Veel Belgen wonen nabij een van de landsgrenzen en gaan hun boodschappen doen in het buitenland. Maar dat is niet altijd voordelig, zo blijkt.

De prijzen in de supermarkten zijn de jongste jaren flink gestegen. Wie dichtbij de grens woont, kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland of Nederland naar de winkel te gaan.

Maar uit een onderzoek van de Belgische mededingingsautoriteit blijkt dat in het buitenland boodschappen gaan doen niet altijd voordelig is voor de portemonnee.

De prijsevoluties van 390 producten werden vergeleken. Daaruit konden opmerkelijke conclusies getrokken worden. "Hoewel de prijzen van producten in Belgische supermarkten meestal duurder zijn dan in Duitsland en in Nederland, zijn ze lager dan in Frankrijk", meldt Gondola.

'Zuivelproducten en alternatieven' en 'kookingrediënten & bereide maaltijden' blijken het duurste te zijn in België.

"De studie toont ook aan dat er voor bepaalde categorieën, in het bijzonder alcoholische dranken en frisdranken, er hardnekkige verschillen zijn in de verkoopprijzen van fabrikanten, in het nadeel van België."

Kijken we alleen naar Nederland, dan blijken frisdranken in het algemeen wel goedkoper te zijn in ons land dan bij onze noorderburen.