Consumentenbond waarschuwt mensen die vakantie boeken via Booking.com

door: BVDO
Hotelkamer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Booking.com beloofde enkele jaren geleden al het nodige te doen om geen misleidende aanbiedingen te plaatsen. Maar in werkelijkheid komt daar niet veel van in huis.

Op Booking.com en Agoda.com, twee vakantiewebsites van Booking, worden nog steeds nepkortingen, onvolledige prijzen zien en opzettelijk minder kamers getoond dan in werkelijkheid.

Dat schrijft de Nederlandse Consumentenbond, zeg maar de Testaankoop van Nederland. Zo worden er bij advertenties ook geen belastingen en servicekosten vermeld, wat tegen de regel is.

“Het gaat om bewuste trucs die consumenten het gevoel geven dat ze een goede deal hebben gevonden en snel moeten beslissen. Ze worden opgejaagd met leugens”, zegt Sandra Molenaar, directrice van de Consumentenbond.

Vaak worden er ook kortingen aangeboden, die eigenlijk geen korting zijn. Er wordt dan gewoon een hogere prijs geafficheerd en daarop korting gegeven.

In heel wat gevallen is het zelfs goedkoper om rechtstreeks bij het hotel te verblijven. In 2020 werden Booking en Expedia door de Europese Commissie op de vingers getikt, maar enkel Expedia lijkt zich aan de regels te houden sinds toen.