Geen jongens- en meisjeskledij meer bij JBC en dat lokt felle reacties uit

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Kledingketen JBC schaft de aparte jongens- en meisjesafdelingen af en lanceert een genderneutrale collectie. Wij vroegen onze lezers hoe ze denken over het initiatief.

Een greep uit de vele reacties.

"Kinderen zijn zichzelf en zullen later wel zelf beslissen als ze zich anders voelen. Daar heb ik geen probleem mee. Ik heb twee kleinkinderen, een jongen en een meisje. Ze mogen zowel met poppen als met auto's spelen. Maar ik ga mijn kleinzoon geen rok aandoen. Indien het later blijkt dat hij of zij anders zijn, zal ik hun steunen."

"Ik ben hier heel blij mee. Ik heb een dochter die een enorme dino fan is. In de jongensafdeling heel veel te vinden rond dino's. Bij de meisjes amper en als je dan toch iets vindt, is het dan vaak in het roos of hangt het vol glitters. Net als speelgoed is kleding ook vaak cliché."

"Binnenkort op de pas van elke nieuwgeboren baby 'genderneutraal tot de leeftijd van 16', dan mogen ze zelf kiezen of ze een jongen of een meisje zijn. Wat voor bullshit is dit."

"Waarom dat afschaffen? Lanceer gewoon de genderneutrale collectie maar laat alles apart. Ongelooflijk."

"Is dit nu echt nodig? Moet ieder meisje en iedere jongen nu echt genderneutraal gekleed gaan en in de massa opgaan? Is diversiteit niet meer aan de orde? Laat elkeen zijn keuzes maken. Daar is toch niets mis mee?"

"Dan gaan we ergens anders winkelen. Zo simpel is dat."

"Genderneutraal is wel handig voor een babycollectie. Ze groeien er zo snel uit en zo kan je ze voor beide geslachten doorgeven aan het volgende kindje."

"Geen goed idee. Een meisje dat echt meisje wil zijn moet dan inleveren. Je kan een meisjescollectie, een stoere jongenscollectie en daarnaast een genderneutrale collectie plaatsen. Het één moet niet wijken voor het ander want dat is dan weer een andere vorm van discriminatie."