Heisa rond HEMA door link tussen baby's en seksspeeltjes: "Onze oprechte excuses"

door: STS
HEMA
Afbeelding bron: Photonews

Er is heel wat heisa ontstaan rond winkelketen HEMA. Alles draait rond een reclamefolder die in Nederland werd uitgebracht. Die bracht controverse teweeg.

"Alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje", klinkt het in de folder van HEMA. Op sociale media als X weerklinkt kritiek: "Een baby in één adem noemen en afbeelden met de tekst 'seksspeeltje' getuigt van een verderfelijke, verachtelijke aard van degenen die deze folder hebben verzonnen, gemaakt en goedgekeurd! Wanneer volgt hun ontslag?", schrijft Nicky.

Anderen vinden de kritiek dan weer overdreven. "Was niet nodig geweest om het te verwijderen, HEMA. Zo geef je bekrompen mensen hun zin. Zo jammer!", schrijft Caroline. "Serieus HEMA? Op de knietjes voor de grootste schreeuwlelijkerds met bekrompen gedachten en absurde aannames? Had de rug toch recht gehouden", schrijft Hester.

HEMA haalde de bewuste folder snel van de website en bood excuses aan: "We hebben meerdere negatieve reacties en berichten gezien over de covertekst van ons nieuwe babymagazine. We zijn hier erg van geschrokken, want het is nooit onze bedoeling geweest om een directe link te leggen tussen baby's en seksspeeltjes."

"Wij hoopten juist met dit magazine ouders een steuntje in de rug te geven door ze eraan te helpen herinneren ook aan zichzelf te denken. Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen."

"Om die reden hebben we waar mogelijk de verspreiding van het magazine stopgezet en dit per direct uit onze communicatie verwijderd. We willen jullie bedanken voor alle feedback en gaan er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Onze oprechte excuses."

Tags hema reclame