Iedereen is het erover eens: "Dit is een meesterzet van Colruyt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Colruyt Group heeft een belangrijke beslissing genomen. Colruyt neemt 57 winkels van Match en Smatch over. Voor 27 andere winkels, waarvan er 16 in Vlaanderen liggen, is er nog geen oplossing.

VTM weet wat er gaat gebeuren met de winkels die overgenomen worden. "De bedoeling is dat die winkels blijven draaien, dat die zelfs niet tijdelijk sluiten", klonk het in Het Nieuws.

"Alle Match- en Smatch-winkels zullen eerst een tijdelijke naam krijgen: CoMarkt. Dan worden die winkels aangepast wat betreft het aanbod in de rekken, en ook qua inrichting. Daarna zal naargelang de grootte van de winkel worden bepaald of dat Colruyt-winkels worden, of OKay, een Spar, of zelfs een Bio-Planet."

"Er is een bikkelharde strijd gaande tussen de vijf grootste supermarktketens in ons land. Colruyt was al de grootste qua marktaandeel en maakt de kloof met de nummer twee, Ahold Delhaize, nu nog een pak groter."

"De winkels die Colruyt heeft aangekocht bevinden zich vooral in stedelijk gebied, en ook in Wallonië. Daar hadden ze eigenlijk weinig marktaandeel, en dat maken ze nu goed."

"Colruyt kon dit op dit moment doen omdat ze op een grote berg cash zitten na de verkoop van hun windenergiedochter Parkwind, voor naar schatting 700 miljoen euro. Die enorme berg cash hebben andere supermarktketens niet."

"Bovendien heeft Colruyt ook een relatief goede band met de vakbonden, en dat hebben de andere supermarktketens ook niet. Dat maakt deze overname iets gemakkelijker."

"Analisten zijn het er alleszins over eens: het is een meesterzet van Colruyt."