Jumbo verrast met nieuwigheid: "Knijpen niet meer nodig, zo weet je meteen hoe rijp de vrucht is"

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Bij supermarktketen Jumbo pakken ze uit met een nieuwigheid. Daarmee kunnen de klanten de rijpheid van een product ter plaatse meten.

De Jumbo-supermarkten in Ranst en in Veurne werden uitgerust met een "avocadoscanner." "Te hard, te groen of juist overrijp: de ideale avocado vinden in de supermarkt is soms een ware opdracht, maar daar hebben we een handige oplossing voor gevonden", klinkt het.

Het gaat om een toestel dat je precies vertelt hoe je avocado er vanbinnen uitziet. "Dit röntgenapparaat weet je precies te zeggen wat de status is van je avocado. Het enige wat je hoeft te doen, is de avocado voor de scanner houden en binnen enkele seconden weet je hoe het gesteld is met je favoriete groene vrucht."

"De avocadoscanner maakt gebruik van een mini röntgenfoto om de suiker-, water- en zetmeelwaarde te controleren. Met deze gegevens bepaalt het apparaat de textuur van de binnenkant van de vrucht. De score op het apparaat geeft aan hoe rijp je avocado is. Zo hoef je niet langer in een avocado te knijpen om te beoordelen of hij rijp is."

Indien de test met de scanner succesvol is in de huidige twee winkels, zal het systeem ook in andere filialen van Jumbo zijn intrede doen.

Volg Redactie24 nu op Instagram

Avocadoscanner
Afbeelding bron: Jumbo