Kruidvat geeft belangrijke waarschuwing: "Niet meer gebruiken, verstikkingsgevaar!"

door: STS
Kruidvat
Afbeelding bron: Photonews

Kruidvat geeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing voor een product dat verkocht werd. Dit kan een verstikkingsgevaar met zich meebrengen.

Het gaat om een muziekinstrument voor kinderen, met name 'Shaking Maracas', Model 22280, van het merk Fisher-Price. Het product draagt streepjescode 4897025222809 en batchnummer 20231015. "Uit een veiligheidsonderzoek van dit product is gebleken dat het neusgedeelte met kracht kan worden losgetrokken en dat dit verstikkingsgevaar kan opleveren", meldt Kruidvat via Facebook.

"Indien je in het bezit bent van het hierboven beschreven product - dat wil zeggen met de combinatie van het modelnummer met het bovengenoemde batchnummer - verzoeken wij je het gebruik van dit product onmiddellijk te staken."

"Het modelnummer en het batchnummer staan vermeld op de zijkant van het artikel, bij het batterijvak. Het modelnummer, de streepjescode en het batchnummer staan eveneens vermeld op de verpakking van het product."

"Het product werd sinds december 2023 verkocht. Gelieve dit product te retourneren naar het bewuste filiaal van Kruidvat. Je ontvangt het aankoopbedrag retour, ook wanneer je geen aankoopbon meer kunt overleggen."