Makro kondigt besparingen aan: Enkele winkels sluiten meteen de deuren

door: BVDO
Makro supermarkt winkel
Afbeelding bron: Photonews

In enkele filialen van Makro is een spontane staking uitgebroken. Dat gebeurde nadat de directie enkele besparingsmaatregelen had toegelicht.

De vestigingen van Makro in Machelen en Deurne zijn dicht, zo meldt de liberale vakbond ACLVB. De actie brak uit na de informatiesessie van de lokale directie over de besparingsplannen van de keten.

In Machelen, Deurne, Eke, Sint-Pieters-Leeuw, Alleur en Lodelinsart vinden informatiesessies over de besparingen plaats. "De directie heeft een eenzijdige beslissing genomen met een verregaande impact op de arbeidsorganisatie en het privéleven van de werknemers", hekelt de vakbondssecretaris Stijn Vandercruysse aan ATV.

De financiële situatie van Makro ziet er niet rooskleurig uit, maar het personeel kan zich niet vinden in eenzijdige maatregelen die zonder overleg werden bepaald. Er zouden heel wat banen verloren gaan.

Vooral tijdelijke contracten moeten eraan geloven. De bonden zijn ervan overtuigd dat het personeel een fikse rekening zal betalen. "Deze besparing zal volledig op de rug van het personeel gebeuren met een wijziging van de arbeidsvoorwaarden, wijziging van uurroosters en functies zonder enig sociaal overleg".

Tags Makro