Vakbond doet aangifte bij voedselagentschap over wantoestanden bij Makro

door: BVDO
Makro supermarkt winkel
Afbeelding bron: Photonews

ABVV-BBTK heeft bij het Agentschap Voedselveiligheid FAVV aangifte gedaan over de omstandigheden waarin vis bewaard wordt.

Bronze Properties, dat dit jaar de winkels van Makro en Metro heeft overgenomen, heeft een gerechtelijke organisatie en bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Dat leidt wellicht tot een faillissement, waardoor veel leveranciers niet meer willen leveren.

Voor het personeel kwam dat allemaal niet onverwacht en worden nu de vele wantoestanden binnen het bedrijf aan de kaak gesteld. “Het is al maanden dat er koelkasten niet meer werken en dat er defecten zijn in de Makro-winkel van Eke”, zegt vakbondsafgevaardigde Katrien Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Vooral met de visafdeling is er een probleem. “De vis wordt momenteel bewaard in een koelkast van de vleesafdeling, maar ’s morgens is het ijs gesmolten omdat het buiten de werkuren niet kan ververst worden. Ik ben geen expert, maar als ik dit allemaal hoor stel ik mij toch ernstige vragen over de voedselveiligheid.”

Daarom werd nu een meldigng gedaan bij het Agentschap Voedselveiligheid FAVV met de vraag om deze situatie grondig te onderzoeken.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24