Supermarkten kampen met vervelend probleem: "Steeds meer klanten doen dat"

door: STS
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De supermarkten krijgen meer en meer te maken met winkeldiefstallen. Opvallend is dat het daarbij steeds vaker om levensmiddelen gaat.

Niet enkel de duurste producten worden nog gestolen. Steeds meer mensen proberen de winkel te verlaten met niet betaalde levensmiddelen, zoals vlees bijvoorbeeld.

"We treffen lege verpakkingen aan. Klanten nemen hetgeen erin zit uit de verpakking en laten die leeg achter", vertelde een uitbater uit Sint-Lambrechts-Woluwe aan RTL Info.

"Er bevindt zich uiteraard geen antidiefstalbeveiliging op het vlees dat hier bereid wordt. Dus dat passeert vrij makkelijk langs de kassa."

Anderen passen dan weer trucjes toe. "Ze nemen één tomaat van een tros, wegen die en plakken het etiket op de zak. Daarna steken ze de andere tomaten in de zak."

"Voorheen richtten de dieven zich vooral op cosmetica en dure producten die gemakkelijk te verkopen zijn. Nu stelen ze meer en meer voedingsmiddelen", bevestigde beveiligingsbedrijf Securitas.

Colruyt

Bij Colruyt kreeg men een soortgelijk antwoord. "Onze winkeldetectives voeren meer interventies uit. En we merken dat het stelen eerder begint: doorgaans halverwege de maand."

Handelsfederatie Comeos pleit voor een winkelverbod, naar analogie met het stadionverbod.

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24