Test Aankoop doet straffe ontdekking bij Action: "1,39 euro en moet niet onderdoen voor duurste"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Consumentenorganisatie Test Aankoop heeft een onderzoek gevoerd naar verschillende soorten mascara.

"Uit de resultaten blijkt dat je over het algemeen wat meer moet neertellen voor een goede mascara. De geteste exemplaren van luxemerken Yves Saint Laurent en Lancôme scoren zeer goed, de goedkopere varianten een pak minder."

"Er is één opvallende uitzondering: de zeer goedkope Max & More 'Volumizing Black' mascara van de Action. Voor 1,39 euro krijg je een product dat niet moet onderdoen voor de duurste mascara's uit de parfumerie."

Er werden bij de 23 geteste mascara's ook onregelmatigheden vastgesteld bij tests op de aanwezigheid van zware metalen en stoffen die niet in cosmetica mogen zitten.

"Twee van de geteste mascara's ('Mascara velours' van Zao en 'Le volume de Chanel 10 Noir' van Chanel) vertonen hoge waardes van het verboden formaldehyde. En één mascara (Max Factor 'Divine Lashes Rich Black') bevat te veel nikkel, wat allergische reacties kan veroorzaken."

Test Aankoop merkt ook op dat de verpakkingswijze van alle mascara's te wensen overlaat. "Je zal ongeveer 15 tot zelfs 62% van je mascara niet kunnen gebruiken omdat die achterblijft in de verpakking. Dat is enorm veel."