Woede en onbegrip na Overlegcomité: "Dit is lachen met ons, een nieuwe mokerslag"

door: STS
shoppen voor etalage
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is niet te spreken over de beslissing om niet-medische contactberoepen opnieuw te sluiten en niet-essentiële winkels enkel op afspraak te laten werken.

"Zelfstandigen zijn alweer het slachtoffer van de beslissingen van vandaag, die helemaal op niets zijn gebaseerd. Geen enkele studie wijst uit dat de broeihaard bij hen ligt. Dit is symboolpolitiek die op niets gestoeld is", klinkt het in een persbericht.

"Het nieuwe omzetverlies kunnen ze nooit meer goedmaken. Dat is gewoonweg lachen met hen, een nieuwe mokerslag. De niet-essentiële winkels zijn al ruim drie maanden gesloten geweest. Winkelen op afspraak is niet rendabel, zelfs niet met twee personen uit dezelfde bubbel. Het is dus essentieel dat alle steunmaatregelen moeten behouden blijven."

Belofte gebroken

"De contactberoepers zijn nog maar ruim drie weken open en worden opnieuw geviseerd. Nochtans werd er beloofd dat zij mochten sowieso openblijven na heropening. Het is bijzonder jammer dat deze belofte gebroken wordt."

"Wij hadden net gehoopt dat de overheid het probleem zou oplossen waar het zich stelt (de impact van de kinderen en jongeren blijkt enorm) en ging inzetten op een aanzienlijke versnelling van het vaccinatieproces."