Boycot in sportwereld in het teken van #BlackLivesMatter

bron: Eigen berichtgeving/ HLN
door: COS

In Amerika zijn in verschillende sportcompetities wedstrijden afgelast uit protest tegen politiegeweld. In de Amerikaanse staat Wisconsin werd Jacob Blake, een zwarte man, zeven keer in de rug geschoten door een politieagent.

Onder andere in de basketbalcompetitie weigeren velen te spelen. Emma Meesseman, die kampioen werd in het WNBA met de Washington Mystics reageerde met een foto op Twitter. “Nooit gedacht dat ik kogelgaten op de achterkant van mijn T-shirt moest tekenen. Zeven schotwonden in de rug! Dit gebeurde weer bij een zwarte man. Hoeveel moeten er nog volgen?”

De Milwaukee Bucks weigerden woensdag hun play-offduel te spelen omwille van de tragische gebeurtenis en de incidenten in de nasleep ervan. Ze gaven als ploeg volgend statement: “We roepen op tot gerechtigheid voor Jacob Blake en eisen dat de politieagenten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.”

Ook tennisster Naomi Osaka, die de halve finale van het WTA-toernooi in Cincinnati tegen Elise Mertens zou spelen, haakte af. Op Twitter zei ze: “Als zwarte vrouw heb ik het gevoel dat er nu veel belangrijkere zaken spelen die aandacht vereisen.” Ook in het Amerikaans voetbal en honkbal werden verschillende wedstrijden uitgesteld.