WTA neemt straffe beslissing ten aanzien van China na beschuldigingenover misbruik

door: CDC
Peng Shuai
Afbeelding bron: Photonews

Het conflict tussen de WTA, de internationale koepelorganisatie voor het vrouwentennis en China wordt steeds groter. De WTA nam nu een drastische beslissing.

De basis van het conflict is de onduidelijk die er heerst rond Peng Shuai. Dat is een Chinese tennisster die een voormalig Chinese vicepremier had beschuldigd van seksueel misbruik. Na de beschuldigingen gebeurden er allerlei vreemde zaken in China.

Peng Shuai verdween een ganse tijd uit het publieke zicht. Censoren wisten elke vermelding van de beschuldigingen van Peng Shuai weg en blokkeerden haar sociale media. De staat bracht wel video's uit om aan te tonen dat ze veilig was, maar dat deed nog meer vraagtekens rijzen.

De internationale sportwereld eiste duidelijkheid over de situatie rond Peng Shuai maar kreeg geen geruststellend antwoord van het land, dat nog steeds een communistische dictatuur is. De WTA greep nu in en besliste dat er geen tennistoernooien meer gespeeld zullen worden in China. 

Hiermee kiest de WTA opvallend niet de kant van het geld, maar voor de eigen speelsters. Voorzitter Steve Simon zegt dat hij niet overtuigd is van wat hij zag en blijft bezorgd over haar veiligheid en gezondheid. De gebeurtenissen zijn een kruispunt voor de relaties met China.

Lees al het sportnieuws in de gratis app van Redactie24