Xavier Malisse beleeft een echt sprookje in de European Open

door: CDC
malisse
Afbeelding bron: Photonews

Xavier Malisse stopte 8 jaar geleden als professionele tennisspeler en is nu als coach aan de slag. Maar speciaal voor de European Open in Antwerpen schreef hij zich in voor het dubbelspel. En daar beleeft de 41-jarige tennisser een sprookje.

Malisse traint normaal de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris maar voor de gelegenheid spelen ze samen in Antwerpen. Malisse is al een dagje ouder maar won vroeger 9 titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros. Redenen genoeg voor de organisatie om een wildcard te geven aan The X-man.

Het duo verraste de tenniswereld gisteren met een spectaculaire overwinning tegen de toernooifavorieten in de kwartfinales. De Kroaat Ivan Dodig en de Braziliaan Marcelo Melo moesten de duimen leggen in drie sets en zo stoten Malisse en Harris onverhoopt door naar de halve finales.

Malisse genoot voor de camera's van de zege, maar verklaarde wel dat hij zijn leeftijd voelde. Toch was hij erg blij te kunnen spelen in Antwerpen, voor eigen volk. Harris stelde vast dat je van die leeftijd niet veel merkt in het spel van Malisse.