Djokovic zeer duidelijk over principiële keuze: "Dit is belangrijker dan eender welke titel"

door: CDC
Novak Djokovic
Afbeelding bron: Photonews

Novak Djokovic sprak in een lang interview met de BBC. Daar kwam hij terug op de problemen op de Australian Open rond het coronavaccin.

De tennisspeler is een bekende tegenstander van gedwongen vaccinatie tegen het coronavirus en dat betekent dat heel wat toernooien hem de deelname zullen weigeren. Hij zegt dat hij kiest voor vrijheid, als hij niet kan meedoen aan bepaalde wedstrijden is dat maar zo. "Dit is belangrijker dan eender welke titel"

De Serviër wil zich niet associëren met de antivaxbeweging, maar schaart zich aan de zijde van het recht van individuen om te kiezen. Daarvoor wil hij deelnames aan andere Grand Slam-toernooien opofferen. "Dat is een prijs die ik bereid ben om te betalen." 

Djokovic wijst er op dat hij zich altijd aan de regels heeft gehouden en geen speciale behandeling eiste. Hij heeft zijn eigen dossier in Australië anoniem ingediend en had de toestemming verkregen om naar Australië te reizen, hij had namelijk eerder een besmetting met covid opgelopen en was immuun. Het was de Australische minister van immigratie die op eigen houtje het visum introk op basis van politieke redenen.