Tim Wellens diep teleurgesteld door hard verdict na zware val: “Een van mijn zwaarste valpartijen ooit”

door: PMN
Tim Wellens neemt bocht
Afbeelding bron: Photonews

Er is slecht nieuws voor Tim Wellens en Lotto-Soudal. De renner mist de Tour de France.

Tim Wellens kwam vrijdag op training ten val. Hij raakte daarbij zwaar geblesseerd. Hij reed achter een motorfiets toen hij ten val kwam. 

De blessure is zo zwaar dat Wellens definitief moet afhaken voor de Tour de France. "Schaafwonden en diepe vleeswonden over het hele lichaam - vooral schouder, elleboog en knie zijn geraakt - maken fietsen onmogelijk”, luidt het bij Sporza. 

“Wellens liep geen breuken op, maar tegen de Tour raakt de renner niet meer hersteld. Hij wordt in de Tour-selectie vervangen door Frederik Frison."

Ritzege

De renner zelf is enorm teleurgesteld. “Het is moeilijk te omschrijven hoe ontgoocheld ik ben. Dit moet een van mijn zwaarste valpartijen ooit geweest zijn”, zo vertelt Tim Wellens.
 
“We waren met hoge snelheid aan het trainen, toen we plots verrast werden door een oneffenheid in de weg. Mijn gangmaker kon zich nog net redden. Ik niet meer. Ik had geen tijd meer om te remmen. Aan hoge snelheid kwam ik ten val en bleef ik erg lang glijden. Het verklaart de diepe wonden."

“Ik had mijn zinnen gezet op een ritzege. Vooral die eerste etappes naar Nice, Sisteron en Orcières-Merlette had ik in het rood aangekruist. Dat is mijn trainingsregio. Ik had al die etappes al enkele keren verkend. Vergeefs dus.”