Gaat AI mensen werkloos maken? Dit zegt expert erover

door: STS
Laptop - werken - oplichting
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

AI, artificiële intelligentie, lijkt niet meer weg te denken. De ontwikkelingen gaan razendsnel en steeds meer mensen maken er gebruik van. Gaat AI jobs kosten?

"Heel veel mensen, één op de drie blijkt uit een onderzoek, hebben schrik voor hun job, en denken dat AI hun job gaat overnemen. Ik kan hen niet helemaal geruststellen, want voor sommige mensen zal dat waarschijnlijk het geval zijn", sprak technologiejournalist Kenneth Dee op VTM.

"We moeten even terug naar toen het internet in ons leven kwam. Toen gingen er ook een aantal jobs verloren. Maar er zijn er vooral heel veel bij gekomen. Als je vandaag rond je kijkt, zijn er heel veel mensen met het internet bezig en hebben ze er echt hun job van gemaakt."

ChatGPT

"Dat gaat met AI ook gebeuren. Er gaan een aantal dingen niet meer nodig zijn, maar er gaan heel veel jobs bij komen. We weten nog niet welke, maar eentje is bijvoorbeeld: we hebben mensen nodig die heel goed kunnen werken met AI, die weten wat ze aan ChatGPT moeten vragen om daar een heel goed antwoord uit te krijgen."

"En daar is niet iedereen supergoed in, dus dat is al een mogelijke job die eraan komt. De verwachting is: er komen meer jobs bij dan er verdwijnen." 

Tags AI jobs ChatGPT