WhatsApp-gebruikers ondervinden vervelend probleem: Zo los je het op

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: Unsplash

Er heeft zich de jongste dagen een vervelend probleem ontwikkeld, dat WhatsApp-gebruikers mogelijk al gemerkt hebben. Geen zorgen: het kan snel opgelost worden.

Mensen die de razend populaire app WhatsApp gebruiken op hun iPhone kregen te kampen met dubbele foto's en video's in Foto's, de app voor de iPhone waarin al je foto's en video's worden opgeslagen. Niet handig, want elk bestand neemt natuurlijk geheugen in, en zo gaat er onnodig veel geheugen verloren.

Het probleem blijkt niet bij de jongste update van het iOS van Apple te liggen, maar bij WhatsApp. Door de updateversie 24.5.75 te installeren los je het probleem op. Dit kan eenvoudig, door WhatsApp op te zoeken in de App Store en op 'Werk bij' te klikken.

"Sluit WhatsApp daarna even helemaal af en start de applicatie vervolgens weer op. De eerstvolgende foto die je ontvangt, blijft gewoon weer in zijn eentje", weet iCreate.

Als je helemaal niet wil dat er foto's van WhatsApp worden opgeslagen in Foto's, dan ga je naar de instellingen van WhatsApp, tik je op 'Chats' en zet je 'Voeg toe aan filmrol' uit.