WhatsApp introduceert nieuwe manier om bij te blijven in groepschats

whatsapp
Afbeelding bron: Shutterstock.com

WhatsApp lanceert een nieuwe functie voor groepsgesprekken: Group Message History. Met deze update kunnen groepsbeheerders en leden ervoor kiezen om recente berichten te delen met iemand die nieuw is toegevoegd aan een chat.

Volgens WhatsApp is deze functie een antwoord op een van de meest gevraagde verbeteringen, zodat nieuwe groepsleden sneller de context van lopende gesprekken meekrijgen zonder dat anderen voortdurend screenshots of samenvattingen moeten sturen. De berichten blijven end-to-end versleuteld, wat betekent dat de privacy van gesprekken behouden blijft

Hoe Group Message History werkt

Als je iemand toevoegt aan een groepschat, zie je voortaan een optie om recente berichten te delen, van 25 tot maximaal 100 berichten, met de nieuw toegevoegde deelnemer. Dit gebeurt handmatig op het moment dat je iemand toevoegt; het wordt dus niet automatisch gedeeld zonder tussenkomst van een groepslid.

Groepsbeheerders hebben de mogelijkheid om de instelling voor het delen van berichtgeschiedenis te deactiveren voor de hele groep. Maar zelfs als deze uitgeschakeld is, kunnen beheerders nog steeds de geschiedenis delen wanneer ze iemand toevoegen

Transparantie en zichtbaarheid

Wanneer berichtgeschiedenis wordt gedeeld, krijgt iedereen in de groep een duidelijke systeemmelding te zien. Die melding toont wie de geschiedenis heeft gedeeld, op welk tijdstip en welke berichten zijn meegestuurd. De gedeelde berichten zijn visueel herkenbaar, zodat ze makkelijk te onderscheiden zijn van de rest van de chat.

WhatsApp zegt de functie geleidelijk uit te rollen, wat betekent dat deze mogelijk niet onmiddellijk voor alle gebruikers beschikbaar is. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer deze functie in ons land beschikbaar is.

Tags whatsapp