WhatsApp krijgt grote update: Dit verandert er allemaal

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Unsplash

De langverwachte grote update van WhatsApp komt er binnenkort aan. Naast enkele wijzigingen is er nu ook een datum bekendgemaakt.

"We werken onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid bij voor gebruikers in de Europese regio", laat WhatsApp weten. "De bijgewerkte voorwaarden treden in werking op 11 april 2024."

"We voegen meer informatie toe aan onze voorwaarden over onze richtlijnen en beleidsregels, die beschrijven wat wel en niet is toegestaan op WhatsApp. We voegen ook details toe over een nieuwe EU-vereiste die het mogelijk maakt berichten te versturen van WhatsApp naar ondersteunende apps van derden."

"Als u ervoor kiest om Kanalen te gebruiken, leggen we uit hoe we de richtlijnen daarvoor toepassen, hoe u inhoud kan rapporteren en bezwaar kan worden aangetekend, en hoe kanalen worden aanbevolen."

Leeftijd

Een belangrijke wijziging is de leeftijdsgrens, die wordt verlaagd. "De minimumleeftijd om WhatsApp te gebruiken in de Europese regio wordt gewijzigd van 16 jaar naar 13 jaar. Deze update zorgt voor een consistente minimumleeftijd voor WhatsApp wereldwijd."

"Zoals altijd blijven uw persoonlijke berichten en oproepen end-to-end versleuteld. Niemand anders kan ze lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet."