Heel aangrijpend voor kersverse 'Thuis'-acteur Klaas Duyck vlak voor overlijden moeder: "Ze heeft het nog kunnen meemaken"

door: COS
Klaas Duyck als Cédric in 'Thuis'
Afbeelding bron: VRT MAX

'Thuis'-fans moesten vorige week afscheid nemen van twee personages. Naast Angèle (Lut Hannes) is ook Dirk (Ron Cornet) vertrokken.

Na het vertrek van twee personages mochten 'Thuis'-fans ook een nieuw personage verwelkomen. Klaas Duyck kruipt in de huid van brandweerman Cédric. Vorige week was zijn eerste korte passage als brandweerman.

Zijn echte verhaallijn is deze week van start gegaan. Cédric komt in 'Thuis' na een feestje waarop hij het heel gezellig had met Silke. Klaas heeft op de klassieke manier auditie gedaan. Hij was heel blij om te horen dat hij een brandweerman zou spelen.

De entree van Cédric is wel bitterzoet voor de acteur. Onlangs verloor Klaas namelijk zijn mama. "Het is een beetje dubbel. Mijn mama was zelf ook een heel grote 'Thuis'-kijker", vertelt Klaas bij Radio2. Ze heeft wel nog geweten dat haar zoon meedeed in 'Thuis'.

"Ik heb het geluk gehad om een klein stukje in avant-première te tonen aan mijn mama. Ze heeft het nog kunnen meemaken, een deeltje. Op een of andere manier ben ik ook overtuigd dat ze ergens wel heeft meegekeken naar die eerste aflevering."

De mama van Klaas was natuurlijk heel fier op haar zoon. "Ze was een trouwe 'Thuis'-kijker. Dus voor haar was dat een mooi cadeau", aldus de 'Thuis'-acteur.

Tags Thuis