Zo reageert nerveuze Pogacar nadat hij zege moet laten in openingsetappe van Giro

door: BVDO
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar had zijn zinnen op de eerste etappe van de Giro d’Italia gezet. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in Jhonatan Narvaez van INEOS Grenadiers.

Geen sprintersetappe of tijdrit in de Giro. Enkele hellingen zorgden ervoor dat het peloton flink uitgedund werd. Tadej Pogacar en zijn ploegmaten bepaalden het tempo.

De Sloveen leek op weg naar de zege, maar in een groepje met drie werd hij geklopt door Narveaz en Maximilian Schachmann. Een derde stek dus voor Pogacar, die slechts reageerde na de koers via een geschreven statement van zijn ploeg.

“Het was een korte en snelle rit”, opent Pogacar in het persbericht. “We probeerden de etappe te controleren, maar het was niet echt onze dag. Het was de eerste dag in deze Giro, dan is het altijd wat afwachten. Ook in ons team moeten we dag per dag groeien. Maar al bij al deden we toch een goeie job.”

Hij wachtte lang om te demarreren, maar Narvaez kon op het laatste stukje bergop volgen. Ook Schachmann kwam nog terug. “Narváez was supersterk. Hij kon volgen. Ik heb het geprobeerd en er alles aangedaan. En ik kon enkele klassementsrenners lossen. Dat is toch een teken dat het met mijn benen wel goed zit.”

Het sprintje was een maat voor niks. “In de sprint wist ik eigenlijk dat Narváez moeilijk te kloppen was. En ik was ook wel een beetje nerveus, want het was lang geleden dat ik met drie moest sprinten. Ik ging van te vroeg aan.”

Pogacar gaf nog mee dat de etappe van zondag hem veel beter moet liggen.