Conner Rousseau is het kotsbeu: "Ik kan daar niet mee leven"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau maakt zich in een video op Instagram boos. Hij vindt het niet kunnen dat er kinderen met honger op de schoolbanken moeten zitten.

Uit een nieuwe studie blijkt dat 0,3% van de basisschoolleerlingen met een lege brooddoos naar school moet. "Dit is iets wat mij heel kwaad maakt. Dat hier zo lacherig over gedaan wordt. En dit is waarom ik heel duidelijk weer in de politiek wil", zegt Conner Rousseau in een videoboodschap.

"Heel wat leerkrachten vertellen mij dat ze er kapot van zijn, van te zien dat zoveel jongeren en kinderen geen deftig eten mee naar school krijgen. Een nieuwe studie zegt dat ook, dat 10% van de jongeren af en toe honger heeft op school."

Koude pizza en koude frieten

"Dat kan toch niet? Ik kan daar niet mee leven. En een rechtse journalist in HLN of minister Crevits die zeggen: 'Dat is allemaal niet erg, het gaat maar over kleine cijfers.' Maar echt? Het kan toch niet dat in een rijke regio als Vlaanderen er nog kinderen zijn die geen eten hebben op school of het met koude pizza of koude frieten in hun brooddoos moeten doen."

"Dat is slecht voor hun gezondheid, slecht voor hun onderwijscapaciteit, dat is slecht voor ons allemaal. Voor Vooruit is het wel belangrijk dat we iets doen aan kinderarmoede. Want daarover gaat het. Dat we iets doen aan gelijke kansen. Want daarover gaat het. En dat we beginnen bij het simpelste dat er is: zorgen dat al onze kinderen een deftige maaltijd hebben. Elke dag, ook op school."