Autorijden vanaf een bepaalde leeftijd verbieden? "Ze kunnen beter wat lessen gebruiken"

door: MRO
oude man in auto
Afbeelding bron: pexels

Een man van 91 jaar werd uit het verkeer geplukt omdat hij een gevaar was op de weg. We vroegen onze lezers of zij vinden dat er een leeftijdsgrens moet komen op autorijden.

Mensen mogen niet verboden worden met de auto te rijden op basis van hun leeftijd, is de teneur die leeft bij onze lezers. Wel worden enkele suggesties gedaan om te bekijken of ouderen nog wel voldoende alert zijn om met de wagen te rijden. Een greep uit de vele reacties.

"Geen leeftijdsgrens in verband met autorijden. Lijkt me beter om die mensen jaarlijks een rijvaardigheidstest te laten afleggen. Voor veel ouderen is de auto immers een vorm van vrijheid zodat ze nog eens ergens naartoe kunnen zonder afhankelijk te zijn van het slechte openbaar vervoer."

"Ik ben eerder van mening dat ze wat lessen kunnen gebruiken en ook om te zien hoe ze zich gedragen in sommige verkeerssituaties."

"Vanaf een bepaalde leeftijd zou best mogen dat de dokter bekijkt of iemand niet meer bekwaam is om auto te rijden. Kan heel goed zijn dat je hen van hun vrijheid van rijden berooft. Maar als ze een gevaar zijn op de weg is dit veel erger. Of er moet vanaf een zekere leeftijd een proef afgelegd worden."

"Wat meer begrip en verdraagzaamheid voor alle bestuurders met auto, brommer of fiets en zelfs te voet zou veel beter zijn. Ouderen die soms al meer dan 50 jaar met de wagen op de baan zijn en nog nooit iets hebben voorgehad verdienen alleen maar respect en geen minachting. Er zijn anderen die men maar beter van de baan zou plukken."

"Een vaste leeftijd om niet meer te mogen rijden vind ik discriminatie. Als het echter niet meer verantwoord is om te rijden vind ik deze regel wel kunnen. Er zijn echter mensen die op latere leeftijd nog perfect rijden in tegenstelling met sommige jeugdige chauffeurs, en die worden dan mee gestraft en dat kan niet."

Tags autorijden