Cathy Berx in alle staten: "Deze cijfers zijn verbijsterend, zelfs ronduit hallucinant"

door: STS
Cathy Berx
Afbeelding bron: Photonews

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx is niet te spreken over het aantal snelheidsovertredingen dat de politie heeft vastgesteld bij controles op de E313. De jongste weken deden er zich ter hoogte van de werken in Westerlo heel wat ongevallen voor, waarvan twee met dodelijke afloop.

Ondanks de vele aanwezige signalisatie in de omgeving, deed het merendeel van de ongevallen zich voor in de staart van de file. Om de verkeersveiligheid in de onmiddellijke omgeving van de werken te verhogen, zet de Federale Wegpolitie Antwerpen extra in op controles op dit stuk van de E313.

Een mobiele flitspaal stelde tussen zaterdag 17 april om 09.00 uur en dinsdag 20 april om 09.00 uur al 4.182 snelheidsovertredingen vast. Voor 184 van deze bestuurders zal de overtreding leiden tot een intrekking van het rijbewijs. Eén bestuurder werd betrapt aan een snelheid van 184 km/u in de zone waar de maximumsnelheid 70 km/u bedraagt.

Cathy Berx

"Deze cijfers zijn verbijsterend, zelfs ronduit hallucinant", zegt de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. "Dat er in deze omgeving de voorbije weken al enkele zware ongevallen gebeurden waarbij helaas ook enkele dodelijke slachtoffers te betreuren waren, zou de alertheid, verantwoordelijkheid en voorzichtigheid van de bestuurders net moeten verhogen en versterken."

"Helaas geven de snelheidscijfers een volledig ander beeld. Dit is bedroevend en op geen enkele manier aanvaardbaar. Ik reken er dan ook op dat politie en parket streng en adequaat zullen optreden bij overtredingen, en dat de politie ook de komende dagen blijvend zal inzetten op controleacties."