Koen Geens hamert erop: "Iedereen moet zich aan de regels houden, ongeacht zijn nationaliteit"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

België mag rekenen op flink wat inkomsten uit de boetes die buitenlandse chauffeurs op onze wegen oplopen. Zo werden er in de eerste zeven maanden van dit jaar al bijna 250.000 boetes verstuurd.

De gegevensuitwisseling tussen de verschillende lidstaten van de Europese Unie en het feit dat EU-burgers die een verkeersovertreding begaan in België sinds december 2019 hun boete in hun eigen landstaal ontvangen, zorgen ervoor dat de overtreders niet vrijuit gaan.

Zo worden de boetes behalve in het Nederlands, Frans en Duits ook verstuurd in 20 andere Europese talen. In de eerste 7 maanden van 2020 zijn er reeds 247.800 verkeersboetes verstuurd naar het buitenland. De meeste boetes werden verstuurd naar Nederland (87.129), Frankrijk (76.311), Luxemburg (31.186), Duitsland (24.837), Polen (16.880) en Roemenië (5.988).

Minister Geens tevreden

"Iedereen moet zich aan de regels houden, ongeacht zijn nationaliteit", stelt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). "Door een vlottere uitwisseling van identiteitsgegevens tussen Europese landen, weten we sneller wie we moeten aanschrijven. En of u nu Italiaan, Roemeen of Slovaak bent: iedere overtreder krijgt zijn of haar boete voortaan in de eigen landstaal."