Met de auto op vakantie? Deze speciale regels in buitenland: "De boete is 135 euro"

door: STS
Verkeer - snelweg
Afbeelding bron: Photonews

Veel Belgen kiezen voor een autovakantie. Dat betekent rijden op plaatsen waar je normaal niet komt, en waar er regels gelden waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

"In Frankrijk is het als bestuurder bijvoorbeeld verboden om oortjes te dragen om naar muziek te luisteren of te telefoneren", benadrukt Vias Institute.

"De boete daarvoor is 135 euro, zelfs op de fiets. Kinderen onder de 12 moeten een helm dragen tijdens het fietsen, of ze nu bestuurder of passagier zijn."

Dit is verboden in Duitsland en Zwitserland

"Ook heel belangrijk: radarmelders of applicaties die de controles van de politie kunnen aangeven zijn verboden in Duitsland, Zwitserland, Ierland, Slowakije en Turkije."

"Als je fietsen meeneemt, let er dan op dat ze in Spanje en Italië gemarkeerd moeten worden met een rood-wit bord als ze achterop het voertuig zijn bevestigd."

Hoe hiermee rekening tijdens vakantie in Zwitserland

Ook in Zwitserland geldt een speciale regel. "Ben je op vakantie in Zwitserland? Dan moet je niet alleen een gevarendriehoek hebben, maar deze moet ook binnen handbereik van de bestuurder zijn", laat Vias nog weten.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp