Nieuwe flitspalen volgende week actief: "En ze werken in beide richtingen"

door: STS
Flitspaal
Afbeelding bron: Politiezone VLAS

Er gaan weer een aantal nieuwe flitspalen in werking treden. Dat zal vanaf begin volgende week al het geval zijn.

Er worden drie nieuwe flitspalen operationeel in de politiezone VLAS. Vanaf maandag 22 april kunnen bestuurders er door geflitst worden wanneer ze de maximum toegelaten snelheid overschrijden.

De drie nieuwe locaties die voorzien zijn van een flitspaal zijn de Erasmuslaan in Kortrijk, de Hoge Dreef in Heule en de Rollegemsestraat in Bellegem. "Het gaat telkens om brede en goed gekende straten die iedereen gebruikt om vlot van één stadsdeel of deelgemeente naar een ander te geraken, en waar men niet zelden de neiging heeft om harder te rijden", zegt de politie.

"Op deze wegen zit er ook veel fietsverkeer van schoolgaande jeugd, studenten en pendelaars naar het werk, waardoor een aangepaste snelheid door de autobestuurders absoluut noodzakelijk is. Vanaf maandag wordt elke overtreding wegens te snel rijden geregistreerd, verwerkt en beboet."

GAS-boete of onmiddellijke inning

Wie minder dan 20 km/u boven de toegelaten maximumsnelheid van 50 km/u rijdt, krijgt een GAS-boete. Wie aan 20 km/u of meer boven de maximumsnelheid van 50 km/u geflitst wordt, krijgt een onmiddellijke inning.

"Belangrijk: deze flitspalen werken overal in beide richtingen!", geeft de politie nog mee.