Opgelet, politie gaat streng controleren: "Talrijke controleposten in het hele land"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Weggebruikers zijn gewaarschuwd: de politie gaat extra controleren. Dat zal komend weekend het geval zijn.

Tijdens de actie 'Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur' zullen er extra verkeerscontroles gehouden worden door de federale politie en lokale politiezones.

De actie gaat op vrijdag 21 juni om 18.00 uur van start en duurt tot maandag 24 juni om 06.00 uur. "Met deze sensibiliseringsactie hopen we dat weggebruikers zullen zoeken naar oplossingen zoals ter plaatse overnachten, een taxi nemen of het openbaar vervoer nemen", zegt de politie.

BOB aanwijzen

"Of dat ze vooraf een BOB zullen aanwijzen om niet onder invloed van alcohol of andere substanties achter het stuur te kruipen. Naast sensibiliseren willen we met deze actie ook de controlekans voor hardleerse bestuurders vergroten dankzij een geïntegreerde aanpak en de opstelling van talrijke controleposten in het hele land."

Dat de controles nodig zijn, bewijzen de cijfers uit het verleden. "Tijdens de vorige zomercampagne, van 23 juni 2023 tot 26 juni 2023, werden bijna 28.000 bestuurders gecontroleerd, van wie 2,29% boven de toegestane limiet zat."