Politie staat versteld van bestuurder: "En dat met kind van 6 jaar in de auto"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft enkele schokkende ontdekkingen gedaan bij een verkeerscontrole. Een man reed onder invloed van harddrugs, met een kindje dat zonder gordel in de wagen zat.

De agenten organiseerden donderdag een verkeersactie op de Grotesteenweg in Berchem. Er werden heel wat overtredingen vastgesteld.

"Zeven personen droegen geen gordel, onder wie vijf kinderen. In één geval ging het om een kleine baby, die in een deken op de achterbank was gelegd."

"Een buitenlandse bestuurder blies positief en moest zijn boete van 1.270 euro ter plaatse betalen."

"Maar liefst vier bestuurders reden rond zonder een (correct) rijbewijs. Het ging tweemaal om een vrachtwagenbestuurder. Eén van deze twee had zijn rijbewijs verloren wegens een eerdere veroordeling, zijn voertuig werd geïmmobiliseerd."

Cocaïne

"En één bestuurder testte positief op het gebruik van cocaïne. In zijn wagen was een kind van 6 jaar aanwezig, dat geen veiligheidsgordel droeg. In de wagen werd ook een verboden wapen aangetroffen."

Ook de douane deed mee aan de actie en inde voor 10.000 euro aan boetes. Drie personen die hun boete niet konden betalen, zagen hun wagens getakeld worden.