Waarom Lance Armstrong jarenlang doping nam: Van wielergod tot persona non grata

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

"Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen.” Dat beweert Lance Armstrong in de spraakmakende documentaire Lance, die vanaf zondag 27 september vier weken lang te zien is op VIER. 

Lance vertelt het intrigerende verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielerlegende Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn ondergang nadat hij in 2013 opbiechtte dat hij betrokken was bij één van de grootste dopingschandalen allertijden.

Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waarom dopeerde hij zich? Wanneer deed hij dat voor het eerst? Waarom loog hij daarover? En hoe kon alles al die jaren onder de radar blijven? Armstrong deelt voor het eerst zijn volledige verhaal met het grote publiek.

7 jaar na zijn onthullingen werpt deze unieke reeks nieuw licht op het grootste schandaal uit de wielergeschiedenis met straffe interviews, gewaagde vragen en keiharde feiten. De spraakmakende documentaire Lance is vanaf zondag 27 september om 21.30u voor het eerst te zien op Vier.