Lance Armstrong dropt stevig bommetje: “Die 30 minuten zullen het verschil niet maken”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De klimtijdrit naar Monte Lussari leverde in de Giro het nodige spektakel op. Voor Lance Armstrong was er één iets dat enorm stoorde.

De ontknoping van de Giro kwam er zoals verwacht in de klimtijdrit naar Monte Lussari. Een mooi spektakel, maar voor Lance Armstrong had het nog veel mooier kunnen zijn als de renners geen helm hadden moeten dragen.

“Ik pleit hier al jaren voor”, zegt hij in zijn podcast The Move. “Akkoord, als je 55 km/h rijdt, dan moet je een helm dragen. Maar als je van start tot finish steil omhoog moet en er is geen afdaling en je rijdt maximaal 13-14 km/h, waarom heb je dan in hemelsnaam een helm nodig?”

Een helm is volgens hem totaal niet nodig en zou nog meer spektakel bieden. “Wissel van fiets en doe die helm af, zodat we de gezichten zien van de sterren die aan het afzien zijn! Een helm tijdens een klimtijdrit is bullshit!”

De reden waarom er een helm gedragen wordt is volgens Armstrong duidelijk. “Het is puur marketing. Laat ons de renners zien! We hoeven geen robotten met helmen en brillen te zien. De helmsponsor heeft genoeg publiciteit gekregen in die drie weken. Die 30 minuten in de klimtijdrit zullen het verschil niet maken.”