Tom Boonen maakt ex-ploegmaat met de grond gelijk: "Een vreselijk mens!"

door: AVL
tom boonen
Afbeelding bron: Photonews

Tom Boonen reed in de loop van zijn rijkgevulde carrière aan de zijde van heel wat grote namen uit het wielrennen. Eén van de meest controversiële is zonder twijfel Lance Armstrong.

Boonen leerde Armstrong in het begin van zijn profcarrière kennen bij US Postal, waar de jonge Boonen zijn debuut maakte bij de grote jongens. Boonen houdt echter maar weinig goeie herinneringen over aan de Amerikaan, die in 2012 veroordeeld werd voor het gebruik van doping.

"De manier waarop Armstrong met zijn vrienden is omgegaan is verfoeilijk", zo vertelt Boonen in de podcast 'Foto's met Kurkdroog'. Armstrong zou in 1996 onder meer wielrenner Frankie Andreu geïntimideerd hebben om te zwijgen over zijn dopinggebruik. "Armstrong is een verschrikkelijke mens op dat vlak. Hij had al veel eerder moeten bekennen."

Boonen kwam Armstrong na zijn vertrek bij US Postal nog verschillende keren tegen het lijf, maar erg hartelijk verliepen deze ontmoetingen niet. "Lance heeft na mijn vertrek zes jaar lang niet meer tegen mij gesproken. Ik had iets van ‘f*ck you kerel’."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24