Johan Bruyneel blijft verrassen met uitspraken over dopinggebruik Lance Armstrong

door: BVDO
Johan Bruyneel
Afbeelding bron: Photonews

Johan Bruyneel toont nog altijd geen berouw over het dopinggebruik dat hij organiseerde. Hij blijft erbij dat het helemaal normaal was in die tijd.

Bruyneel doet het verhaal in het Waalse magazine ‘Eddy’. De wielerbons liep een levenslange schorsing uit de wielersport op voor het dopinggebruik met onder andere Lance Armstrong.

Doping was in die tijd een deel van de wielersport, meent Bruyneel. “Ik had nooit gedacht dat het zou leiden tot zo’n meedogenloze aanval op Lance en mij. Op een gegeven moment heb je iemand van een bepaalde roem nodig om er een voorbeeld van te maken, om hem op te offeren, en Armstrong was het perfecte doelwit.”

Renners werden volgens Bruyneel haast verplicht zich te doperen, anders verdwenen ze volledig uit beeld. “Dus wat doe je? Je zou nee kunnen zeggen, maar dan weet je dat het voorbij is. Je gooit dan als het ware die lange jaren van lijden en afzien weg om het profpeloton te bereiken.”

Volgens Bruyneel waren zowel de UCI-officials als ook de journalisten op de hoogte van de gebruiken, maar wou iedereen zijn eigen functie binnen het wereldje in stand houden.