Alderweireld doet Antwerp-fans dromen met opmerkelijke uitspraak: "Dit is een slapende reus"

door: MAB
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

Belangrijk volk op de tribunes van Antwerp tijdens de partij tegen Anderlecht. Rode Duivel Toby Alderweireld tekende present voor de wedstrijd van 'The Great Old'.

De 33-jarige verdediger, die momenteel actief is in Qatar, was gisterenavond te gast in Extra Time. Alderweireld sloot een eventuele terugkeer naar de Belgische competitie niet uit. "In het voetbal weet je nooit", stak de Rode Duivel van wal. 

"Ik begrijp het ook wel", aldus 'Mega Toby'. "Ik kom van Germinal Ekeren, ik zat in de jeugd van Germinal Beerschot. Maar ik ben gewoon fan van het Antwerpse voetbal, dat kan ik niet wegsteken. Iedereen weet dat ik een Antwerpenaar ben en de stad in mijn hart draag."

"Het is jammer dat Beerschot zakt, maar het doet ook enorm deugd dat ik Antwerp de stappen zie maken die ze aan het maken zijn. Het is een slapende reus, al zeggen we dat al 20 jaar. Maar nu gaan ze toch vooruit. Hij snurkt niet meer en af en toe brult hij eens. Dat is fantastisch, want zo'n mooie stad verdient een club die om de beste prijzen meedoet."