Alfred Schreuder reageert na uithaal Jack Hendry

door: CDC
Alfred Schreuder
Afbeelding bron: Photonews

Jack Hendry gaf een explosief interview aan de pers in Schotland. Hij had daarbij kritiek op zijn coach. Die reageerde nu.

Jack Hendry ventileerde openlijk zijn ontevredenheid richting trainer. De Schot vindt het onterecht dat hij zo weinig speelt bij Club Brugge en is van oordeel dat hij altijd in de basis moet staan. Hij zegde dat Schreuder hem te weinig kansen gaf.

Op de persbabbel van deze week klonk Schreuder zeer mild. Hij had gesproken met Hendry, en die vertelde dat de titel boven het interview niet klopte. Al gaf hij wel toe dat hij meer wilde spelen. Iets waar de trainer zich in kan vinden. "Een speler die op de bank zit, moet niet tevreden zijn."

Schreuder legde uit dat Hendry best wel weet waarom hij niet speelde, maar nu met veel vertrouwen terugkomt, na zijn uitstekende interland. De concurrentie is groot in Brugge, en dat ziet Schreuder graag.

Dat Hendry zichzelf de beste vindt zou niet waar zijn, aldus Schreuder. "Hij heeft alleen gezegd dat hij graag wil spelen en dat hij daarvoor naar Club Brugge gekomen is, en dat hij het niet helemaal eens is met mij wat betreft de reden waarom hij niet speelt."