Anderlecht verbrandt zich lelijk aan transfer

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Een transfer uit 2019 komt paars-wit nu wel erg duur te staan. De club wordt gestraft door de Disciplinaire Raad van de voetbalbond.

Karel Van Eetvelt sprak na zijn vertrek uit Anderlecht nog erg negatief over de praktijken in de voetbalwereld. Dat lijkt nu wel zeer dicht van de waarheid te staan, want de club werd gisteren veroordeeld voor malversaties op de transfermarkt. Dat meldt Sporza.

De Disciplinaire Raad van de voetbalbond heeft Anderlecht schuldig bevonden aan het betalen van een verdoken commissie aan een tussenpersoon voor een transactie met een minderjarige speler. De club kreeg een boete van 15.000 euro.

Anderlecht betaalde tienduizenden euro's aan een tussenpersoon om de toen minderjarige Mohamed Guindo aan zich te binden. Nochtans is dat verboden door de FIFA. Daarbij sjoemelde het ook met scoutingsverslagen, dat terwijl de jongen al jaren in België speelde.

De club neemt afstand van de praktijken en wijst naar het vorige bestuur dat verantwoordelijk zou zijn. Toen er twijfels rezen over het contract, nam Anderlecht er naar eigen zeggen afstand van. RSCA zegt de sommen terug te willen vorderen van de tussenpersoon in kwestie.