Antwerp-kenner weet waar het volgend seizoen beter moet: "Dat zie ik weinig"

door: MAB
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Royal Antwerp FC wist nog geen enkele wedstrijd te winnen in de Champions' Play-offs en moet genoegen nemen met de vierde plaats. 

Antwerp mag volgend seizoen wel aantreden in de Conference League. Het bestuur van 'The Great Old' zal ook in de competitie betere resultaten verwachten. Volgens Patrick Goots, voormalig speler van Antwerp, zal Marc Overmars stevig moeten doorwerken om de ploeg klaar te krijgen. 

"Met het geïnvesteerde budget was Europees voetbal afdwingen een minimum", vertelde Goots in Gazet van Antwerpen. "Dat is gelukt, mede dankzij KAA Gent. Maar daar stopt het ook. Ik zie weinig spelers die beter werden. Om echt mee te doen voor de titel, zal Overmars aan de bak moeten."

"De blessuregevoeligheid van defensieleider Engels is een groot probleem. En op beide backs is een kwaliteitsinjectie gewenst. Verder mist Antwerp een zuivere spelmaker, net als een type Mbokani: een targetspits die een bal kan bijhouden om de ploeg te laten aansluiten. Met iemand als Mbokani erbij legt Frey er volgend seizoen gegarandeerd opnieuw meer dan twintig binnen."