Antwerp kent straf na wangedrag supporters tegen Frankfurt

door: CDC
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Eind september kreegt Antwerp Eintracht Frankfurt over de vloer in de Europa League. De wedstrijd verliep niet naar wens van de Antwerpse supporters en die lieten zich van hun smalste kant zien. De club moet nu op de blaren zitten.

 Bij aanvang van de tweede helft moest de wedstrijd al even stilgelegd worden. Er gingen ook beelden de wereld rond toen een Antwerp supporter een rollator in de richting van de Duitsers gooide. Antwerp verloor de Europese wedstrijd met 1-0, door een penaltygoal in blessuretijd.

Na die goal was het hek helemaal van de dam. Er werden waterflesjes en zelfs een emmer op het terrein gegooid. In de tribunes zelf was de sfeer erg grimmig en de politie moest in vol ornaat de boel komen bedaren.

Niet het beeld dat de UEFA wil zien en ze leggen Antwerp nu ook een straf op voor het wangedrag. De eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, op 4 november tegen Fenerbahçe, moet achter gesloten deuren gespeeld worden. De club kan zich vinden in de straf en onderzoekt of de geleden financiële schade kan worden verhaald op de individuen die de wandaden hebben gepleegd.

Tags antwerp