Van Bommel vertelt wat Antwerp-fans niet graag zullen horen: "Daar zijn we nog niet klaar voor"

door: BMO
Mark van Bommel
Afbeelding bron: Photonews

Royal Antwerp FC won vorig voetbaljaar alles wat er te winnen viel in België. Toch blijft Antwerp-coach Mark Van Bommel erg nederig en tempert hij zelfs zijn verwachtingen.

Zo vindt Van Bommel dat er nog flink wat werk aan de winkel is voordat Antwerp zich een topclub mag noemen. "We moeten nog stappen zetten om een echte topclub te worden", vertelt hij in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws.

De coach benadrukt dat Antwerp, ondanks de vele successen de afgelopen maanden, op dit moment nog niet klaar is om steeds opnieuw mee te dingen voor het hoogst haalbare. "We zijn op dit moment nog niet klaar om élk seizoen mee te doen voor de titel", klinkt het.

The Great Old kon tot nu toe nog veel van zijn sterkhouders aan boord houden, maar om ook op het Europese toneel mee te strijden, is versterking nodig en die zoektocht is niet altijd eenvoudig. "Je moet als club prioriteiten stellen. We kunnen ook niet zomaar iedereen binnenhalen. Het moeilijke van scouting en spelers inschatten is om te zien of ze bij jou als club passen."

De Nederlandse coach staat nog maar sinds afgelopen seizoen aan het roer bij Antwerp, maar heeft zich al snel in de harten van de Antwerp-fans kunnen nestelen. Hij won in het seizoen van 22/23 de Jupiler Pro League, de Croky Cup en de Supercup. Van Bommel ligt nog tot het einde van het nieuwe seizoen onder contract.