Antwerp neemt groot risico met Mark van Bommel: "Nog niets bewezen"

door: MAB
Mark van Bommel
Afbeelding bron: Photonews

Royal Antwerp FC stuurde enkele dagen geleden coach Brian Priske en zijn hele Deense staf de laan uit. 'The Great Old' zou een mondeling akkoord hebben met coach Mark van Bommel. 

De voormalige Nederlandse topvoetballer stopte in oktober vorig jaar als coach bij VfL Wolfsburg en is sindsdien werkloos. Van Bommel zou door sportief directeur Marc Overmars zijn gescout om Antwerp volgend seizoen mee te laten dingen voor de titel. 

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, denkt echter niet dat het Antwerpse bestuur een goede zaak doet met van Bommel. "Als dat effectief doorgaat, zou Antwerp wel een zeer zwaar risico nemen."

"Het is vreemd dat de naam van Van Bommel ook bij KRC Genk is opgedoken, terwijl hij als trainer nog niets heeft bewezen. Sterker zelfs: bij PSV werd hij na een goed eerste seizoen ontslagen, bij Wolfsburg na drie maanden. Hij kreeg de spelers niet mee in het dominante voetbal dat hij wilde spelen en zou zijn boodschap moeilijk hebben kunnen overbrengen. Ook bij PSV zou zijn discours oppervlakkig zijn geweest."