Antwerp speelt met vuur en kondigt dubieuze nieuwe hoofdsponsor aan

door: MAB
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

De kans wordt steeds groter dat er weldra een verbod wordt afgekondigd op gokreclame. Als die wetgeving wordt goedgekeurd, zouden heel wat Belgische clubs een financiële mokerslag te verwerken krijgen.

En net nu kondigt Royal Antwerp FC aan dat het betFirst heeft gekozen als nieuwe hoofdsponsor. Een controversiële beslissing van 'The Great Old', zowel wettelijk als ethisch. Volgens het Antwerpse bestuur is er geen vuiltje aan de lucht. 

"Vooraleer we de knoop doorgehakt hebben, hebben we eerst een grootschalig onderzoek gedaan.Dat onderzoek bracht ons terug naar 2012. Toen is er duidelijk voor gekozen om kansspelen te regulariseren in België. Communicatie speelt daar een cruciale rol. Op die manier weet de consument steeds waar hij legaal aan kansspelen kan doen", aldus Antwerp. 

Het contract van betFirst bij Antwerp loopt tot 2027. In 2025 wil de overheid alle gokreclame verbieden. "Zo’n reclameverbod heeft niet de gewenste uitkomst", bijt Antwerp van zich af. "In Italië hebben ze dat ook geprobeerd. Daar is de activiteit in de illegale goksector met 50% gestegen in 2019. In dat illegale circuit is er dan ook geen opvolging van problematische gokkers."