Brian Prikse openhartig over moeilijke passage bij Club Brugge als speler: "ik werd geviseerd"

door: CDC
Brian Priske
Afbeelding bron: Photonews

Brian Priske is de trainer van Antwerp en moet het zondag opnemen tegen Club Brugge. Een ploeg waar hij vroeger zelf ooit nog bij speelde. Maar dat was een ongelukkige periode. Nu geeft hij zijn kant van het verhaal.

De periode waarin Priske speelde bij Club speelde, was een woelige periode voor blauwzwart. Het was onder het sportief leiderschap van Jan Ceulemans en de ploeg draaide niet. Bovendien moest Priske de populaire Olivier De Cock vervangen. Dat liep niet van een leien dakje.

In die periode ontstond de vloek van de rechtsachter in Brugge. De positie zou lange tijd niet goed ingevuld worden. Priske zelf lag niet goed in de groep. "Ik zou niet zeggen dat ik gepest werd, wel geviseerd", zegt hij aan Het Nieuwsblad. " Ze probeerden me alleen maar belachelijk te maken.”

Onder nieuw sportief bestuur kwam er een opkuis van de kern en beterschap op het veld, maar jammer genoeg voor Priske sloeg de negativiteit ook over op een deel van de supporters, dat hem uitfloot. Dat woog erg op de Deen en zijn voetbal leed er onder. Bij interesse uit Denemarken was hij dan ook snel weg.